Luka Klapan - Stare kue

U srijedu 16. siječnja u 18 sati u Knjižnici Vladimira Nazora u Podsusedu, Podsusedski trg 3 likovni kritičar prof. Stanko Špoljarić otvorit će osmu po redu samostalnu izložbu slika Luke Klapana.

Više...

grcki fest

Na filmskom festivalu Camera Zizanio u Grčkoj naš film "Maja" osvojio je 2. mjesto u kategoriji filma do 12. godina. To je veliko priznanje za naš rad i trud a ponajviše motivacija. Bravo !!!

više...

zad

FFVAL na Reviji hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece koja je jedina je manifestacija u Hrvatskoj posvećena isključivo filmskom stvaralaštvu osnovnoškolaca...

Više...

fifoDragi ffvalovci ali i ostali zainteresirani, dana 5. travnja 2013. održava se naš 1. međunarodni filmski festival smijeha ( FIFES) u Zagrebu  Vlaška 92. Poželjno je da prisustvuju  svi naši članovi, te je u svrhu istog organiziran besplatni prijevoz utobusom s polaskom u 15:30 iz Žeinaca i Luke, te povratak iza 21:00 iz Zagreba. Molim da maloljetne članove najave njihovi roditelji ili staratelji koji su također pozvani. Prijaviti se možete na mail  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili Aniti Kostanjčar na mobitel

Sve detalje, program festivala, nagrade pogledajte ovdje kao i najavu na HRT-u na Dobro jutro Hrvatska

ili na stranicama www.fifes.eu

Opširnije o festivalu...

 

nasl2Na inicijativu grupe građana: Ivane Lazanski, Slavena Županeca, Predraga Treska i Nikole Kahline i pokroviteljstvom FFVAL-a, karnevalska povorka obišla je našu Luku.

Pogledajte slike i video zapis ffalovaca...

Više...

mikroart

Filmovi ''Beba Vs. Tuta'' i ''Mucavac'' te film Luke Klapana ''Naš Kruh'' koji je 2008. godine nastao u produkciji FKVKZ-a sudjelovali su u natjecateljskom dijelu 3. Mikro ARTA.  Mikro ART međunarodni je festival amaterskog filma koji je po treći puta održan od 28. – 29. 09. 2012. godine u Beogradu. Naši filmovi izabrani su kao službena konkurencija među četrdeset filmova koji su prikazani za dva dana trajanja festivala.

frfkarlovac

Ove godine FFVAL-ov film "Milanovih 5 minuta" uvršten je u natjecateljski progam Four River Film Festivala Karlovac. Dojmovi našeg posjeta su bili odlični. Organizacija za svaku pohvalu. Prvi puta smo sudjelovali sa filmom ''Milanovih 5 minuta'' i oduševljeni smo!  Već se počinjemo spremati za iduću godinu.

Autorice filma su Anita Kostanjčar, Iva Kajfeš, Kristina Kuković

Pogledajte slike našeg posjeta festivalu ...

Više...

cuvar uspomene pozivnica mala

Obavještavamo sve ljubitelje filma kako će naš istaknuti član i višestruko nagrađivani autor Luka Klapan u svojoj rodnoj Pridragi dana 12. kolovoza s početkom u 20 i 30 sati u Kripti crkve Gospe od Ružarija, a u organizaciji i pod pokroviteljstvom Općine Novigrad te župe Pridraga upriličiti filmsku tribinu na kojoj će biti prikazani filmovi ''Čuvar uspomene'' i ''Pridraški fragmenti''.

Čast nam je pozvati Vas da svojim prisustvom uveličate ovaj događaj nakon kojeg će se uz domaću spizu i dobru kapljicu vina nastaviti ugodno druženje.

Fivia2012 mala

Naša vrijedna članica Tea na međunarodnom filmskom festivalu FiVia Berlin 2012 dobila je diplomu za Bebu i tutu. Izuzetno smo ponosni na ovu nagradu jer su samo rijetki dobli diplomu za svoj uradak tako da ova nagrada ima iznimno značenje i priznanje za rad našeg kluba

kokice dmg  Pogledajte zbog čega je ffval bio zatvoren 3 dana ...

Više...

luka anima

 U sklopu programa povodom Dana grada Zaprešića u galeriji ''Anima'' koja se nalazi u prostoru Srednje škole ''Ban Josip Jelačić'' u četvrtak 11. listopada 2012. godine s početkom u 19 i 30 sati povjesničar umjetnosti Stanko Špoljarić otvorit će izložbu slika Luke Klapana.

Više...

izlozba2012 24 mala

U Luki u prostorijama doma kulture održana je izložba naših umjetnika i članova ffvala. Prvog dana na otvaranju izložbe okupilo se 50-tak uzvanika koji su pogledali izložene slike i fotografije, pogledali filmove ffvala. Riječi podrške uputili su nam i Stanko Špoljarić, Tajnica Hrvatskog filmskog saveza Vera Robić-Škarica te zamjenik načelnika Općine Luka Damir Hržina. Izložba je trajala 3 dana za koje vrijeme ju je pogledalo 167 posjetitelja. Zahvaljujemo se također i svim sponzorima (Mesnice Jambrešić, Slastičarnica Nautilus, Trgostil) bez kojih bi nam bilo znatno teže organizirati ovaj događaj u Luki.

Pogledajte slike sa izložbe

slike...

 

FFVAL-ove nagrade i priznanja

 

Više...

spica

Eto, nakon godina mukotrpnog rada konačno je imamo.
Pogledajte naš đingl, tj. najavnu špicu.
Želimo joj puuuuuno pojavljivanja
u našim filmovima, crtićima...

Više...

grb

 

U organizaciji i pod pokroviteljstvom općine Novigrad i Kluba zadarskih studenata u petak 26. listopada s početkom u 19 i 30 sati u Klubu Zadrana u Zagrebu, Kukuljevićeva 8 predstavit će se naš član Luka Klapan. Postav izložbe sačinjavat će slike iz ciklusa ''Primorski krajolici'' koji je nastao u protekle dvije godine, a također bit će prikazana i dva Lukina dokumentarna filma ''Pridraški fragmenti'' i ''Ruke od kamena'' od kojih je potonji dobitnik prve nagrade žirija na jubilarnom 40. KRAF-u uglednom međunarodnom filmskom festivalu održanom 2009. godine u Rijeci.

Više...

umirov marti 032

Slike sa izleta umirovljenika sa proslave Martinja 2012 - Čakovec - Štefova klet. Sve je popratino ffval

pogledajte slike ...

skup

24.2. u svečanoj ali skromnoj atmosferi održana je godišnja skupština udruge ffval na kojoj je napravljen rezime svih aktivnost u protekloj godini, izneseno financijsko izvješće udruge te predstavljen i usvojen plan rada udruge za 2012 godinu.

Više...

Izuzetno smo ponosni i željeli bismo istaknuti naša tri vrijedna člana koji se ističu od ostalih jer su, uz vrlo veliki doprinos klubu, u duši i veliki umjetnici. Svatko se pronašao u nekom od područja - filmsko područje, slikarstvo i fotografija

Predstaviti ćemo vam ih redom:
Luka Klapan
Zdravko Postružin
Luka Šimunjak

Više...


Na One Minute Film & Video Festival u Švicarskoj FFVAL-ov jednominutni film Beba vs. tuta nominiran je od 160 prijavljenih radova među prva tri jednominutna uratka. Radi se o poznatom i priznatom međunarodnom festivalu jednominutnih filmova i svakako je to veliko priznanje radu FFVAL-ovih članova. Nažalost film nije pobijedio ali i ovo se smatra veliki uspjeh.

Više članaka...

Stranica 3 od 5

3

Naši sponzori

Baner
Baner

Naš newsletter

Posjećenost

Posjete Sadržajima : 335479

Pretraživanje

Linkovi